Piirikokous

Uudenmaan Sosialidemokraattien ylin päättävä elin on piirikokous. Piirijärjestö kokoontuu varsinaiseen kokoukseen vuosittain kaksi kertaa, kevätkokoukseen ja syyskokoukseen.

Kaikilla puolueen jäsenillä on läsnäolo-oikeus piirikokouksessa! Piirikokousedustajat valitaan puolueosastoittain puolueosastojen syyskokouksissa. Kaikkiaan Uudellamaalla piirikokousedustajia on 110.

Piirikokouksessa puhe-, esitys- ja äänioikeus on jokaisella valtuutetulla piirikokousedustajalla. Puhe- ja esitysoikeus piirikokouksessa on piirihallituksen jäsenillä toiminnanjohtajalla, piirijärjestön tilintarkastajilla puoluehallituksen ja puoluetoimiston edustajalla, kunnallisjärjestön edustajalla, sekä piirin alueelta valitulla puoluevaltuuston jäsenellä ja vaalipiiristä valituilla sosialidemokraattisilla kansanedustajilla sekä Euroopan parlamentin jäsenillä.

Kevätpiirikokouksessa vahvistetaan Uudenmaan eduskuntavaaliehdokkaat ja vahvistetaan toimintakertomus sekä tilinpäätös. Syyspiirikokouksessa päätetään muun muassa piirin tulevan vuoden toimintasuunnitelmasta, talousarviosta sekä vaalisuunnitelmista.

Tarkemmat tiedot piirikokouksista löydät tapahtumakalenteristamme.

Kuvat: Eeva Anundi