Kesätyöntekijä Lauri Hietasen unelmapoliitikko – osaava ja inhimillinen

Millaisia piirteitä on unelmapoliitikolla

Politiikassa kukaan ei pärjää yksin, joten yhteistyökykyinen poliitikko saa myös runsaasti aikaan.

Lauri Hietanen

Jos jotain positiivista pitää etsiä kuluneen kuukauden kesätyöpestiltä, on yksi muiden yli noussut asia ollut laadukas kahvikone, jonka moottoriöljy on selkeästi parempaa kuin useamman muun toimiston jossa olen lyhyen elämäni aikana vieraillut. Todellisuudessa työkokemus on ollut kaikin puolin onnistunut. Haluan kuitenkin vielä työn lähestyessä loppuaan hieman koota ajatuksiani aiheesta, joka on minulle täällä politiikan parissa työskennellessä ja poliitikkoja lähes päivittäin nähneenä noussut mieleen – Millaisia piirteitä on unelmapoliitikollani?

Aluksi todettakoon että tarkoituksena ei ole tässä yhteydessä listata mielipiteitä tai ulkoisia ominaisuuksia jota unelmapoliitikollani olisi. Tämän sijasta keskitytään hänen tekoihinsa, tapoihin ja tapaan tehdä politiikkaa.

Arvostus on avain toimivaan tiimityöskentelyyn. Täällä SDP:n puoluetoimistolla se on tullut positiivisesti esille. Olen saanut huomata sen, kuinka sujuvasti sekä tehokkaasti toimii sellainen ryhmä jonka kunnioitus sen kaikkien jäsenten vahvuuksia kohtaan on kunnossa. Näin ollen minulle on äärimmäisen tärkeää että poliitikkoni on yhteistyökykyinen ja hyvä tiimipelaaja. Hän on avoin eikä juonittele ja tämän lisäksi hän on hyvä kuuntelija. Politiikassa kukaan ei pärjää yksin, joten yhteistyökykyinen poliitikko saa myös runsaasti aikaan.

Arvostan myös poliitikkoja jotka hallitsevat kommunikaation ja pitkän aikavälin tavoitteet. Ajankohtaisista asioista puhuminen ja niihin kantaa ottaminen on oleellista, mutta kaipaan poliitikon viestintään myös jotain punaista lankaa – millainen olisi hänen utopiansa ja kokonaiskuvansa. Unelmapoliitikko viestii selkeästi ja muistaa kokonaiskuvan. Jotkut poliitikkoneuvojat väittävät vastaan, mutta minusta on myös tärkeää sekä aikuismaista myöntää virheensä ja kannanvaihtonsa. Valtionjohtaja on myös ihminen.

Lienee ilmiselvää, että hyvä poliitikko osaa sen mitä ajaa. Tällä hetkellä minulle tärkeitä asioita on esimerkiksi nuorisoasiat sekä ilmastonmuutoksen torjunta. Laaja osaaminen on tärkeää, mutta painotan sitäkin enemmän kykyä ja halua oppia. Kukaan ei voi tietää kaikkea, mutta asioihin perehtyminen ja oman osaamisen uudistaminen vie poliittisen vaikuttajan pitkälle.

Näihin taitoisin tiivistäisin sellaisen poliitikon jota ihailen. Politiikka on oma taiteenlajinsa jossa jokainen painottaa eri asioita, mutta yllä mainitut ominaisuudet tekevät kenestä tahansa poliitikosta yli puoluerajojen ehdottomasti paljon mukavamman työtoverin, taistelukumppanin sijasta. Toivon politiikkaan lisää tällaisia ihmisiä, ja täällä meillä SDP:llä on onneksi runsaasti kriteerit täyttäviä henkilöitä.

Lauri Hietanen

Kesätyöntekijä

Kommentit

  1. Nuoren ihmisen kirjoitukseksi hyvin viisas ja kypsä. Toivon kirjoittajalle antoisaa matkaa politiikan ja elämän epätasaisella polulla!

  2. Erittäin hyvä ja tiivistetty näke mys.

Kommentointi on suljettu.