Uudenmaan Sosialidemokraatit valmiina EU-vaaleihin

Ajankohtaista,Kannanotot

Uudenmaan Sosialidemokraatit kokoontui kevätkokoukseen 27.4. lauantaina Keravalla. Kokouksessa käsiteltiin eduskuntavaalien tulosta ja tulevia Euroopan parlamentin vaaleja. SDP on asettanut Uudeltamaalta kaksi ehdokasta Euroopan parlamentin vaaleihin.

 

On tärkeä kääntää katseet kohti tulevia Euroopan parlamentin vaaleja. Suomi on tiiviisti osa Eurooppaa. Eurooppalainen päätöksenteko vaikuttaa kotimaan asioihin päivä päivältä enemmän. Suomi on pieni ja syrjäinen maa, joka tarvitsee kansainvälistä yhteistyötä ja yhteisöä menestyäkseen.

– Ei pidä tuudittautua siihen, että joku muu hoitaa eurooppalaisen päätöksenteon puolestamme tai että sillä ei olisi meille merkitystä. Sisäänpäin kääntyminen ei ole ratkaisu, aktiivinen eurooppalainen vaikuttaminen on, toteaa Uudenmaan Sosialidemokraattien puheenjohtaja Mikko Valtonen.

Populismi ja äärioikeistolaiset voimat valtaavat koko ajan enemmän jalansijaa Euroopassa. Samalla perinteisten puolueiden asema horjuu. Eurooppaa ei saa päästää kääntymään sisäänpäin ja näivettymään. Rauhan, vapaan kaupan ja vapaan liikkuvuuden Euroopan Unioni on erittäin tärkeä Suomelle ja suomalaisille.

Euroopan Unionilla on paljon päätösvaltaa Suomen asioihin ja iso osa kotimaan lainsäädännöstä tulee Euroopan Unionista. Siksi onkin tärkeää saada Suomen väkirikkaimman maakunnan edustaja mukaan eurooppalaiseen päätöksentekoon.

Uusmaalaiseksi äänenkannattajaksi Eurooppaan on ehdolla kaksi loistavaa ehdokasta – hyvinkääläinen asiakaskokemusjohtaja ja yrittäjä Niko Eskelinen sekä espoolainen valtiotieteiden maisteri ja ilmastoaktiivi Helena Marttila.

– Haluan kehittää Euroopan Unionia yhä turvallisemmaksi alueeksi, joka tarjoaa kaikille mahdollisuuksia menestyä ja ottaa vastuun ilmastosta sekä kulutuksen kestävästä kehityksestä, kertoo Niko Eskelinen.

– Uskon vahvasti yksilön vaikutusmahdollisuuksiin, mutta todelliset maailmaa mullistavat päätökset tehdään politiikassa ja ilmastoa koskevat päätökset nimenomaan Euroopan Unionin tasolla, selventää Helena Marttila.

Euroopan parlamentin vaalit käydään 26.5. sunnuntaina. Uudenmaan Sosialidemokraatit kannustaa kaikkia äänestämään ja osallistumaan yhteisen Eurooppamme kehittämiseen. Jokainen ääni on tärkeä näissäkin vaaleissa.

– Olemme saaneet Euroopan parlamenttiin Uudeltamaalta kaksi rohkeaa ja asiantuntevaa sosialidemokraattista ehdokasta, joilla on selkeä visio Euroopan suunnasta ja kehittämisestä, iloitsee Mikko Valtonen.