Uudenmaan Sosialidemokraatit: Uudenmaan maakuntajohtajan säännösten vastaiset hankinnat ja ostot vaativat selvitystä

Ajankohtaista

Uudenmaan liiton eroavan maakuntajohtaja Ossi Savolaisen säännösten vastaiset hankinnat ja ostot ovat olleet otsikoissa ja nyt keskustelussa myös maakuntavaltuustossa 13.6. SDP vaati asian perinpohjaista selvittämistä ja avoimuutta. Tämä siksi, että Uudenmaan liittoon ja sen toimintaan pitää voida luottaa.

Liiton hallitus oli tilannut selvityksen esille tulleista epäselvyyksistä. Niiden perusteella maakuntavaltuusto ei voinut puoltaa tili- ja vastuuvapautta maakuntajohtajalle poliisille tehdyn tutkintapyynnön vuoksi.

SDP nosti esille myös erityisesti maakuntajohtajan esihenkilönä toimineen hallituksen puheenjohtajan Markku Markkulan laiminlyönnit valvonnassa, jotka tulevat esille raporteissa. Maakuntavaltuusto päättikin yksimielisesti lykätä tili- ja vastuuvapauden myöntämistä koko hallitukselle ja pyytää lisäselvitystä valvonnan epäonnistumisen syistä.

Taloussotkujen laineet lyövät vielä syksylläkin. Osaava ja motivoitunut valtuustoryhmä työskentelee yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi ja luottamuksen palauttamiseksi sekä uuden johtajan rekrytoimiseksi.

Uudenmaan liiton työntekijät ja asiantuntijat tekevät loistavaa työtä esimerkiksi Uusimaa-ohjelman parissa: tavoitteena on ekologisesti kestävä, taloudellisesti vastuullinen ja sosiaalisesti oikeudenmukainen Uusimaa. Tämä porukka ansaitsee työrauhan.

Sosialidemokraattien valtuustoryhmä myös järjestäytyi tämänpäiväisessä kokouksessaan. Valtuustoryhmää johtaa Harri Virtanen Pornaisista ja varapuheenjohtajana toimii Arja Alho Siuntiosta.