SDP:n lukupiirin toiminta käynnistettiin Espoossa – avajaisten vieraana Antti Rinne ja Lauri Nurmi

Ajankohtaista

SDP:n lukupiirin toiminta käynnistyi Espoossa tiistaina 21. joulukuuta. Avajaisia vietettiin Sellon kirjastossa, jossa vieraana olivat eduskunnan varapuhemies Antti Rinne sekä hänen elämäkertakirjansa ”Antti Rinne: Koko tarina” toinen kirjoittaja, Iltalehden toimittajana myös tunnettu Lauri Nurmi. Tilaisuuden juontajana toimi Suur-Leppävaaran Demareiden puheenjohtaja ja lukupiirin toiminnasta vastaava Maria Outinen. Korontilanteen vuoksi tilaisuuden osallistujamäärää paikan päällä rajoitettiin 20 henkilöön. Tilaisuuden live-lähetystä Facebookin kautta seurasi 50 osallistujaa.

– Ajatus lukupiiristä lähti meidän jäsenten toiveesta. Tällä haluankin rohkaista kaikkia jäseniämme sekä muita toiminnasta kiinnostuneita myös jatkossa lähestyvän meitä ja esittämään rohkeasti ehdotuksia millaista toimintaa järjestämme, sillä kuten huomataan, niin toiveet saattavat toteutua, Outinen sanoo.

Lukupiiri kokoontuu yhdessä sovittavan aikataulun mukaisesti 4-6 kertaa vuodessa. Lukupiiri kokoontuu kirjastoissa eri puolilla Espoota ja tavoitteena on samalla tutustua Espoon monipuoliseen kirjastoverkkoon. Osassa tapaamisista mukana on alustajia kertomassa kirjan aihepiiristä tai sen synnystä ja kirjoitusprosessista.

Lukupiirin ensimmäinen tapaaminen pidetään helmikuussa 2022. Antti Rinne: Koko tarina on lukupiirin ensimmäinen kirja, jossa sen lukukokemukseen osallistujat syventyvät tarkemmin. Lukupiirissä luetaan sosialidemokraattishenkistä kirjallisuutta sekä tunnettujen suomalaisten poliitikkojen elämäkertoja. Lukupiiri on suunnattu kaikille kirjojen ja lukemisen ystäville. Osallistuminen ei edellytä puolueen jäsenyyttä.

Lukupiirille voi esittää kirjatoiveita tästä. Kaikkien vastaajien kesken arvotaan kaksi Antti Rinteen elämäkertakirjaa. Arvonta on vuoden loppuun asti. Lukupiirillä on oma Facebook-ryhmä, joka löytyy täältä.