SDP asetti täyden listan ehdokkaita Uudenmaan vaalipiirissä

Ajankohtaista

 

SDP on asettanut Uudellemaalle täyden ehdokaslistan eli 36 ehdokasta. Ehdokkaista 20 on miehiä ja 16 naisia. Nuorin ehdokas Markus Myllyniemi on 23 vuotias filosofian ylioppilas Kirkkonummelta ja vanhin ehdokas 67 vuotias valtiotieteen tohtori Kimmo Kiljunen Vantaalta. Ehdokkaiden keski-ikä on 45,8 vuotta. Istuvista kuudesta kansanedustajasta viisi lähti hakemaan paikkaa uudelleen. Puolueen puheenjohtaja Antti Rinne on ehdolla eduskuntaan Uudeltamaalta.

 

 

Meillä on vahva ja kattava ehdokaslista, ja uskon äänestäjien löytävän loistavan ehdokkaan joukostamme. Listalta löytyy sekä julkisuudesta tuttuja henkilöitä että arkisia työn sankareita. Tällä porukalla on hyvä lähteä vaaleihin kamppailemaan Suomen suurimman puolueen paikasta, hehkuttaa Uudenmaan Sosialidemokraattien puheenjohtaja Mikko Valtonen.

 

Valtakunnallisesti SDP asettaa kevään eduskuntavaaleihin täydet listat, yhteensä 216 ehdokasta. Valtakunnallisesti SDP:n ehdokkaiden keski-ikä 45 vuotta ja ikähaitari 19–76 vuotta. 30-vuotiaita tai nuorempia ehdokkaita on 25. Naisehdokkaita on 107 ja miesehdokkaita 109, eli prosenttiosuuksina tasan 50 % kumpaakin sukupuolta. Ehdokkaista 29 on nykyisiä istuvia kansanedustajia.

 

– Olen erittäin tyytyväinen SDP:n monipuoliseen eduskuntavaaliehdokasjoukkoon. SDP:n listoille oli enemmän tulijoita kuin mahtui, ja monessa piirissä listat tulivat valmiiksi jo viime vuonna. Ehdokkaiden sukupuolijakauma on tasainen ja ehdokkaamme edustavat monipuolisesti suomalaisia niin iältään, sukupuoleltaan kuin asuinpaikkakunnaltaan. Listalla on monipuolisesti asiantuntijoita aina koulutuksen, työelämän kuin terveydenhuollonkin aloilta, kommentoi SDP:n puoluesihteeri Antton Rönnholm.

 

– Reilun kuukauden päästä Suomessa käydään tulevaisuusvaalit. Näissä vaaleissa suomalaiset valitsevat, minkälaisilla askelmerkeillä kuljemme yhdessä kohti 2030-lukua. SDP:n ehdokkaat ympäri Suomea ovat valmiina tekemään töitä inhimillisemmän, tasa-arvoisemman ja reilumman Suomen puolesta. Nyt on aika viedä Suomi yhdessä tulevaisuuslinjalle.