Salovaara Itä- ja Länsi-Uudenmaan aluekoordinaattoriksi, Timonen Uudenmaan järjestösuunnittelijaksi

Ajankohtaista

Uudenmaan Sosialidemokraattien piirihallitus on valinnut Itä- ja Länsi-Uudenmaan uudeksi aluekoordinaattoriksi Taru Salovaaran. Samalla Itä- ja Länsi-Uudenmaan aluekoordinaattorina aiemmin toiminut Tuomas Timonen siirtyy Uudenmaan järjestösuunnittelija Tipsu Bazoulevan perhevapaan sijaiseksi. Päätökset valinnoista tehtiin jo kesäkuun piirihallituksen kokouksessa, mutta molemmat aloittavat uusissa tehtävissään elokuussa.

Salovaara on koulutukseltaan sairaanhoitaja, minkä lisäksi hänellä on monipuolista kokemusta viestinnästä ja erilaisista luottamustoimista niin politiikan saralla kuin järjestökentälläkin. Hän on työskennellyt muun muassa kotisairaalassa ja kotihoidossa sekä Suomen Elintarviketyöläisten Liiton tiedottajana ja toimittajana.

– Sosiaali- ja terveysala ovat lähellä sydäntäni ja onkin hienoa päästä yhdistämään tässä työssä omaa osaamistani sotekysymyksistä viestintään ja tukemaan valtuustoryhmien vaikuttamistyötä. Uskon, että ammatillinen taustani antaa hyvän pohjan tähän. Odotan innolla paitsi yhteistyötä alueen luottamushenkilöiden kanssa myös mahdollisuutta oppia ja luoda jotain uutta, Salovaara kuvailee tunnelmiaan.

Timonen aloitti Itä- ja Länsi-Uudenmaan aluekoordinaattorina viime vuoden elokuussa ja nyt edessä ovat toisenlaiset tehtävät Uudenmaan piirissä.

– Odotan innolla, että pääsen tekemään tulevia vaaleja ja järjestötoiminnan kehittämistä Uudenmaan demaripiirissä järjestösuunnittelijan roolissa. Lähestyviin presidentinvaaleihin sekä eurovaaleihin tarvitsemme koko järjestökentän tuen ja innostuneen hengen. Nämä tulevat vaalit kannattaakin nähdä jatkumona, jossa tehty työ hyödyttää toista, Timonen muistuttaa.

– Järjestösuunnittelijalla on merkittävä rooli koko piirin toiminnalle ja alueen tuntemuksesta on iso etu. Se, että Tuomas on toiminut aiemmin kahden hyvinvointialueen aluekoordinaattorina antaa hyvän pohjan tähän tehtävään. Tarulla on ennestään vankka kokemus sosiaali- ja terveysalalta sekä järjestötoiminnasta, mistä on varmasti apua valtuustoryhmille, Uudenmaan piirin toiminnanjohtaja Jouni Gustafsson summaa.