Keski-Uudenmaan demarit kiirehtivät ratkaisua sosiaali- ja terveydenhuoltouudistukseen

Ajankohtaista

Keski-Uudenmaan viiden kunnan sosialidemokraatit kiirehtivät valmisteltua sosiaali- ja terveydenhuoltouudistusta. Hyvinkään, Tuusulan, Mäntsälän, Järvenpään ja Pornaisten demarit kokoontuivat tiistaina 25. elokuuta keskustelemaan hankkeesta muodostaa Keski-Uudenmaan kaupunki.

Viiden kunnan demarit toivovat selvyyttä sosiaali- ja terveydenhuollon hallinnollisesta uudistuksesta, jotta päätös mahdollisista kuntaliitoksista tulisi mahdolliseksi. Nykyinen hallitus linjasi osaltaan, että sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta viedään eteenpäin laajoilla itsehallintoalueilla, joille siirretään kunnilta sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisvastuu. Keskeisenä ajatuksena on, että Keski-Uudellemaalle muodostetaan oma sosiaali- ja terveydenhuollon alueyksikkö tuottamaan palveluita.

­­­­– Terveydenhuollon sujuvuuteen ja kustannusten kuriin saamiseen on tähdätty jo vuosia valmistellussa sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksessa. Vaikean hallinnollisen uudistuksen toteutuksessa on tärkeää olla aloitteellinen. Me demarit suhtaudumme myönteisesti tähän todennäköisesti välivaiheen ratkaisuun, kertoo Järvenpään kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja Ulla-Mari Karhu.

 

Keski-Uudenmaan demarit lisäävät yhteistyötä

Tuusulassa Hyrylän Torpalla kokoontuneet viiden kunnan sosialidemokraatit päättivät perustaa yhteisen työryhmän, joka kokoontuu säännöllisin väliajoin pohtimaan Keski-Uudenmaan ajankohtaisia kysymyksiä. Ensin ryhmän on tarkoitus pohtia erityisesti Keski-Uudenmaan kaupungin syntymisen edellytyksiä. Mukaan ryhmään kutsutaan myös Keravan ja Nurmijärven sosialidemokraatit. Ryhmää asetettiin tiistaina johtamaan Tuusulan Arto Lindberg.

– Nyt on tarkoitus parantaa Keski-Uudenmaan alueen demareiden yhteydenpitoa ja lisätä keskustelua alueen kysymyksistä. Työryhmän kokouksiin ovat kaikki alueen demarit ja muut kiinnostuneet tervetulleita mukaan, toteaa Tuusulan kunnanvaltuuston puheenjohtaja Arto Lindberg tilaisuudessa käydyn keskustelun perusteella.

Itse tiistain tilaisuudessa hanke Keski-Uudenmaan kaupungista jakoi mielipiteitä. Erityisesti Hyvinkään sosialidemokraattien edustajat esittivät hankkeesta kriittisiä puheenvuoroja. Enemmistö muiden kuntien demareista kuitenkin suhtautuu hankkeeseen myönteisesti. Sosialidemokraateille on tärkeää, että alueella saadaan ratkaisu, joka turvaa palveluiden laadun ja vie julkisen talouden vakaalle pohjalle.

Lisätiedot:

 

Arto Lindberg

Tuusulan kunnanvaltuuston puheenjohtaja

arto.lindberg@tuusula.fi

p. 040 512 3272

 

Ulla-Mari Karhu

Järvenpään kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja

ulla-mari.karhu@jarvenpaa.fi

p. 044 353 3017