Hankolainen Linda Westerlund SDP:n eduskuntavaaliehdokkaaksi

Ajankohtaista

Uudenmaan Sosialidemokraatit nimesi lauantaina 12.11. pidetyssä syyspiirikokouksessa eduskuntavaaliehdokkaaksi hankolaisen Linda Westerlundin. Westerlund on 25-vuotias, äiti, prosessihoitaja ja tuleva sairaanhoitaja. Westerlund on SDP:n puolueaktiivi paikallispolitiikassa ja toimii Hangon kaupunginhallituksen varajäsenenä, teknisen lautakunnan varsinaisena jäsenenä sekä Oy Hansea DC Ab hallituksen jäsenenä.

– Lähden mukaan ehdokkaaksi, koska mielestäni nuoria pitäisi olla enemmän eduskunnassa, jotta voisimme yhdessä eri ikäluokkien kanssa tehdä hyviä päätöksiä Suomen kannalta. Olen ollut kiinnostunut politiikasta ja yhteiskunnallisista asioista aina yläasteelta asti, joten onkin ollut vain ajan kysymys, milloin lähden rakentamaan poliittista uraani. Olen päässyt näkemään ja kokemaan kaikenlaista elämässäni nuoresta iästäni huolimatta ja erityisesti sairaanhoitajaopintojeni aikana, joten itselleni tärkeitä teemoja ovat terveydenhuolto, koulutus sekä eriarvoisuuden torjuminen. Eriarvoisuutta on monenlaista ja siihen on myös monenlaisia erilaisia vaikuttavia tekijöitä. Eriarvoisuutta voidaan vähentää sillä, että huolehditaan yhteiskunnan palveluiden toimivuudesta sekä palveluiden oikea-aikaisuudella, sanoo Westerlund.

– Terveydenhuollon tila on mielestäni Suomessa huolestuttava. Hoitovelkaa on kertynyt osin koronapandemian takia, mutta ongelmat ovat olleet pidempään ilmassa. Suomalaisen terveydenhuollon tulisi olla ylpeyden aihe, mutta sitä se ei ole ja ongelma vaatii ratkaisuja. Panostamalla koulutuksen laatuun voimme panostaa pitkälle tulevaisuuteen sekä varmistamme tulevaisuudessa sen, että Suomi säilyy elinvoimaisena ja kilpailukykyisenä. Koulutusleikkaukset näkyvät jo tällä hetkellä varsinkin toisen asteen ja korkea-asteen koulutuksissa, Westerlund jatkaa.

Uudenmaan piirin toiminnanjohtaja Jouni Gustafsson on tyytyväinen Westerlundin nimeämisestä.

– Uudenmaan piirin näkökulmasta on tärkeää, että meillä on pitkästä aikaa hankolainen ehdokas mukana eduskuntavaaleissa. Asettamalla nuoria ehdolle taataan se, että nuorten ääni kuuluu kampanjoinnin aikana ja myöhemmin päätöksenteossa, toteaa Gustafsson.