Ehdolle puoluekokousedustajaksi?

Ajankohtaista
  

Puoluekokouksen ehdokasasettelu

SDP:n 46. puoluekokous pidetään 12.-14.6.2020 Tampere-talossa Tampereella. Kokouksessa käsitellään aloitteiden lisäksi periaatejulistus ja poliittinen ohjelma. Puoluekokoukseen valitaan yhteensä 500 puoluekokousedustajaa.  Uudenmaan piirillä on mahdollisuus asettaa 65 puoluekokousedustajaa.

Äänioikeutettuna jäsenenä sinulla on oikeus asettua ehdolle puoluekokoukseen

Jos olet kiinnostunut osallistumaan puoluekokoukseen puoluekokousedustajana, ole yhteydessä omaan puolueosastoosi. Oikeus asettaa ehdokkaita jäsenäänestyksiin on puolueosastoilla sekä vähintään viiden asianomaisessa äänestyksessä äänioikeutetun jäsenen muodostamilla valitsijayhdistyksillä. Puolueosaston jäsen voi kuulua vain yhteen valitsijayhdistykseen.

Ehdokasasettelu päättyy 16.2.

Uudenmaan puoluekokouspaikat on jaettu vaalialueittain äänimääräisten jäsenten suhteessa. Jos vaalialueelta tulee enemmän ehdokkaita kuin vaalialueella on paikkoja, järjestetään vaalialueella jäsenäänestys, joka suoritetaan ajalla 24.2.-30.3.

Jäsenäänestys käydään 5 vaalialueella.

Vaalialue I: Vantaa

puoluekokouspaikkoja 15

Vaalialue II: Espoo ja Kauniainen

puoluekokouspaikkoja 11

Vaalialue III: Keski-Uusimaa
Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Nurmijärvi ja Tuusula

puoluekokouspaikkoja 17

Vaalialue IV: Länsi-UUsimaa
Hanko, Inkoo, Karkkila, Kirkkonummi, Lohja, Raasepori, Siuntio ja Vihti

puoluekokouspaikkoja 14

Vaalialue V: Itä-Uusimaa
Askola, Lapinjärvi, Loviisa, Myrskylä, Mäntsälä, Pornainen, Porvoo, Pukkila ja Sipoo

puoluekokouspaikkoja 8

Jäsenäänestyksessä on vaalikelpoinen ja äänioikeutettu jokainen puolueosaston jäsen, joka on maksanut hänelle kuuluvan jäsenmaksun liittymiskuukaudelta ja sitä seuranneilta äänestystä edeltäneiltä vähintään kolmelta kuukaudelta tai on vapautettu jäsenmaksusta taikka on vapaajäsen.