Arja Alho ja Pirjo Hilakari nimetty kansanedustajaehdokkaiksi

Ajankohtaista

SDP ehdokaslistaa on täydennetty siuntiolaisella Arja Alholla ja espoolaisella Pirjo Hilakarilla.

 

Arja Alho on 64 vuotias valtiotieteiden tohtori, sairaanhoitaja sekä entinen kansanedustaja ja ministeri.

Kaikkinaisen eriarvoistumisen estäminen ja vähentäminen on demokratialle välttämätöntä, kansakunnan vauraudelle ja eheydelle olennaista mutta myös ihmisarvoisen elämän kannalta käänteentekevää.

Demokratiaa ei ole tarkoitettu vain hyvin toimeentuleville, koulutetuille tai terveellisesti eläville. Demokratiassa kaikkien on voitava olla mukana ja kaikkien ääntä on kuunneltava. Demokratiassa välitetään ja jaksetaan yrittää yhdessä.

Eriarvoistuminen koulutuksessa, itsensä kehittämisessä tai toimeentulossa lyö ihmisiä ulos. Eriarvoistuminen hoivassa, hoidossa ja ennaltaehkäisevässä sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa jakaa ihmisiä. Eriarvoistuminen eri alueiden mutta myös eri maiden välillä synnyttää muureja.

 

 

 

Pirjo ”Pike” Hilakari on 48 vuotias tietokirjailija ja toimittaja mm. Länsi-Savo, Radio Nova, Poliisi TV, MTV:n netti ja Muotimaailma-lehti.

“Mitä pikemmin, sen parempi” on sanavalmiin ja monivivahteisen elämänkokemuksen omaavan verkostoitujan slogan.

Kokemusasiantuntijan  painotus on terve- ja luonnonmukaisen rakentamisen sekä sisäilmaongelmien ratkaisukeskeisen hoitamisen lisäksi ilmastonmuutoksessa. Neljän lapsen äitinä kiinnostuksen kohteet ovat lapsiperheissä, koulutuksessa sekä julkisen liikenteen kehittämisessä.

Hilakarin kirja sisäilmaongelmista ja ratkaisuista julkastaan keväällä 2019.