Joona Räsänen valittiin Uudenmaan Sosialidemokraattien puheenjohtajaksi

Ajankohtaista

 

Uudenmaan Sosialidemokraatit kokoontui 7.11.2020 syyspiirikokoukseen. Kokous järjestettiin vallitsevan koronatilanteen takia kokonaan etäyhteydellä. Kokouksen keskustelua hallitsi tulevat kuntavaalit, joissa Uudenmaan sosialidemokraateilla on tavoitteena vaalivoitto eli suurimman puolueen asema.

Syyspiirikokous myös valitsi uudet luottamushenkilöt tulevalle kaudelle. Uudenmaan sosialidemokraattien puheenjohtajaksi valittiin Joona Räsänen Lohjalta. Varapuheenjohtajiksi valittiin Tiina Vesa Vantaalta ja Kristiina Lindroos Espoosta.

Puheenjohtajiston lisäksi valittiin hallituksen jäseniksi Marko Heinonen Nurmijärvi, Pirjo Komulainen Järvenpää, Miika Kostamo Vantaa, Jukka Lehtonen Tuusula, Helena Marttila Espoo, Katja Posio Inkoo, Teemu Purje Vihti, Mirja Suhonen Porvoo ja Harri Virtanen Pornainen.

– Kiitän piirikokousta luottamuksesta. Töitä tulee riittämään. Tulevalla piirikokouskaudella käydään sekä kunta- että aluevaalit, ja aloitetaan jo valmistautuminen vuoden 2023 eduskuntavaaleihin. Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus tuo puolestaan mukanaan uusia velvoitteita ja entisestään vahvistaa piirijärjestön poliittista roolia. Piirijärjestön toimintaa on myös samalla kyettävä kehittämään entistä osallistavampaan ja merkityksellisempään suuntaan, sanoo puheenjohtajaksi tulevalle kaudelle valittu Joona Räsänen.

Uudenmaan Sosialidemokraattien tuleva toimintavuosi tulee olemaan työntäyteinen. Kevään tärkeimpänä koitoksena on kuntavaalit, joiden eteen tehdään kaikin voimin työtä. Syksyllä taas on aloitettava valmistautuminen tuleviin aluevaaleihin, jotka todennäköisesti käydään 2022 keväällä. Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen mukanaan tuomat muutokset vaikuttavat myös Uudenmaan Sosialidemokraattien toimintaan ja siksi oman toiminnan kehittäminen on vahvasti tulevan toimintavuoden työlistalla.

– Käymme täysillä työhön nyt valitun piirihallituksen kanssa. Ensimmäinen etappi on ensi kevään kuntavaalit ja niissä tavoitteemme on mahdollistaa SDP:n vaalivoitto, summaa Räsänen.