Äidin hyvinvointi heijastuu koko perheeseen

Yleinen 14:25

Suomessa vietetään äitienpäivää tulevana sunnuntaina 13.5.

– Äidit tekevät arvokasta työtä kasvattajina. Viime äitienpäivänä Presidentti Tarja Halonen luovutti mitalin 37 kasvattajana ansioituneelle äidille. Hieno ele kuvastaa äitien tekemän työn tärkeyttä koko yhteiskunnan näkökulmasta, kiittelee uusimaalainen kansanedustajaa Merja Kuusisto (sd.).

Äitienpäivän alla Kuusisto haluaa kiinnittää huomioita lapsiperheiden hyvinvointiin ja jaksamiseen.

– Lapsiperheiden hyvinvointi on hyvin ajankohtainen aihe Suomessa. Suurin osa lapsiperheistä voi hyvin, mutta on myös perheitä, jotka tarvitsevat moninaista tukea. Tukipalveluiden tulisi olla helposti jokaisen saatavilla.

– Myös työn ja perheen sujuva yhteensovittaminen on koko perheen jaksamisen kannalta tärkeää. Vanhemman jaksaminen ja hyvinvointi heijastuu myös lapseen, Kuusisto toteaa.

Äitienpäivänä kunnioitetaan äitien tekemää työtä kasvattajina ja vanhempina. Valkovuokot, ruusut, itse tehdyt kortit ja sänkyyn kannetut aamiaiset kuuluvat suomalaisten äitienpäivän perinteisiin.

– Omiin äitienpäivän perinteisiini ja muistoihini liittyy äitienpäivän ruusu. Isäni antoi ruusun aina korun kera äidille. Ruusut äiti puolestaan istutti kukkapenkkiin. Vuosien kuluessa ruusupenkistä tuli kaunis erisävyisten punaisten ruusujen kukkiessa, Kuusisto muistelee.

– Nyt äitienpäivän alla toivotan äideille hyvää äitienpäivää ja lapsille hyvinvointia ja äitienpäivän perinteiden myötä syntyviä, mieleenpainuvia muistoja. Muistot kannattavat niin sateisina kuin aurinkoisinakin päivinä elämässä eteenpäin.

Hyvää äitienpäivää!