Ajankohtaista

Sosialidemokraatit SDPshared link on Facebook

Suomen talouden kirittämiseksi tarvitaan rohkeita uudistuksia ja reippaita, tulevaisuutta rakentavia investointeja. SDP tarjoaa hallitukselle puoliväliriihen alla eväitä, millä taloustavoitteita on mahdollista saavuttaa ja talouden menopaineisiin voidaan vastata, eikä lisäleikkauksiin tarvitse ryhtyä.Sosialidemokraatit SDP

Sosialidemokraatit SDPshared photo on Facebook

Uusia ajatuksia, näkökulmia, elämyksiä, ravistelua, tietoa ja taitoa. Nautitaan joko diginä tai perinteisesti ja annostellaan runsaalla kädellä - kirjallisuuden ilo kuuluu meille kaikille! Ajatuksia herättävää kirjan ja ruusun päivää!Sosialidemokraatit SDP

Sosialidemokraatit SDPshared link on Facebook

Ikäihmisten laadukas hoito ei toteudu tällä hetkellä kaikkialla, ja jopa kaltoinkohtelu on todellinen ongelma. Alalle opiskeleville pitää ensi tilassa palauttaa soveltuvuuskokeet, joka karsii soveltumattomat pois jo pääsykoevaiheessa. Tämän lisäksi on syytä käydä laaja keskustelu siitä, mitä laadukas hoito pitää sisällään. Säästöjä vanhustenhoito ei kestä enää ollenkaan.Sosialidemokraatit SDP

Sosialidemokraatit SDPshared photo on Facebook

Tänään marssittiin tieteen ja tutkimuksen puolesta niin Helsingissä kuin monessa muussakin kaupungissa ympäri maailmaa. Tässä maailmanajassa, kun tutkijoiden maastamuutto kiihtyy jatkuvasti, koulutuksen ja tutkimuksen resursseja leikataan ja tieteen merkitystä kyseenalaistetaan, on meidän puolustettava entistä hanakammin sivistystä, koulutusta, tiedettä ja tutkimusta. Parempaa yhteiskuntaa ei rakenneta mututuntumalla vaan tutkittuun tietoon nojaten. Let's March for Science!Sosialidemokraatit SDP

SDPshared video on Instagram

Tänään marssittiin tieteen ja tutkimuksen puolesta niin Helsingissä kuin monessa muussakin kaupungissa ympäri maailmaa. Tässä maailmanajassa, kun tutkijoiden maastamuutto kiihtyy jatkuvasti ja koulutuksen ja tutkimuksen resursseja leikataan, on meidän puolustettava entistä hanakammin sivistystä, koulutusta, tiedettä ja tutkimusta. Parempaa yhteiskuntaa ei rakenneta mututuntumalla vaan tutkittuun tietoon nojaten. Let's march for science! #marchforscience #tiedemarssi #tiede #tutkimus #tutkija #tutkijatsosialidemokraatit

Sosialidemokraatit SDPshared link on Facebook

Miapetra Kumpula-Natri muistuttaa, että sisäilmaongelmista kärsiviä kouluja voitaisiin korjata EU:sta saatavien tukirahojen avulla. Rahaa pitää vain osata ja viitsiä hakea.Sosialidemokraatit SDP

Sosialidemokraatit SDPshared photo on Facebook

Suomalaisia tutkijoita lähtee ulkomaille entistä enemmän ja yhä harvempi heistä palaa enää Suomeen takaisin. Meillä ei ole varaa tähän - Suomen on panostettava korkeaan osaamiseen, tutkimukseen ja tuotekehitykseen. Jos mielestäsi Suomella ei ole varaa aivovuotoon ja osaamistason laskuun, jaa viestiä eteenpäin!Sosialidemokraatit SDP

Joona Räsänenshared image on Instagram

Tänään tutustuttiin Areenan lähellä sijaitsevaan, hieman isomman mittakaavan, vastaanottoleiriin. Vanhan lentoaseman alue on muutettu pakolaisten vastaanottokäyttöön. Kuvassa näkyvä vanha baseball-stadion on myös saanut uuden tehtävän. Alueella majoittuu useampi tuhat ihmistä. Koulu- ja terveydenhuoltopalvelut on järjestetty kohtuullisen hyvin.joonarasanen

Vapputapahtumat Uudellamaalla

Ajankohtaista 13:02

Uudellamaalla on vappuna suuri joukko SDP:n kärkipoliitikkoja puhumassa. Eri kuntien vapputapahtumat on listattu alla. Tapahtumat ovat vappupäivänä 1.5.2014, ellei erikseen mainita. Hyvää työväenjuhlaa kaikille!

 

ESPOO

Vappujuhla Leppävaaran torilla klo 14. Puhujana ulkoministeri Erkki Tuomioja. Musiikkia, grillimakkaraa, simaa ja ilmapalloja.

HANKO

Kunniakäynti punaisten haudalla klo 10, puhujana Birgitta Gran (vas.). Juhla torilla klo 11, puhujana ulkoministeri Erkki Tuomioja.

HYVINKÄÄ

Kunniakäynti punaisten muistomerkillä Puolimatkan hautausmaalla 30.4. kello 17.00, puhe ja seppeleen lasku. Surujen puisto kello 17.40, puhe ja seppeleen lasku. Vappuaattona myös työväenlaulutilaisuus Kaupungintalolla klo 19.

Vappujuhla 1.5. klo 11.00 Kauppatorilla, puhujana Pro:n puheenjohtaja Antti Rinne. Musiikkiesityksiä.

INKOO
Kunniakäynti Västankvarnin Punaisten haudalla klo 10, juhlapuhujana Ralf Friberg. Tämän jälkeen sillilounas Työväentalolla Päivölässä klo 12.

JÄRVENPÄÄ
Vapputapahtuma Järvenpään torilla klo 11.30, puhujana kansanedustaja Antti Lindtman.

KARKKILA
Vappumarssi Karkkilan torilta klo 11, vappujuhla torilla klo 12, puhujana MEP Mitro Repo. Vappujuhla marssin jälkeen Keskuspuistossa.

KERAVA
Tervehdyskäynti punaisten haudalla Tuusulassa, lähtö vanhalta torilta klo 8.30. Lippulinna kulttuuritoimiston edestä klo 10.50. Vasemmiston yhteinen vappujuhla Aurinkomäellä klo 11, puhujana Matti Ahde.

KIRKKONUMMI
Vappujuhla torilla klo 10 – 13. Puhujana klo 10.30 MEP Mitro Repo.

LOHJA
Kunniakäynti vakaumuksensa puolesta kaatuneiden haudalla klo 11.
Vappumarssi klo 12 Kirkkokentältä, vappujuhla Lohjan torilla klo 12.30.

LOVIISA
Vappujuhla Loviisan Torilla klo 10.30. Puhujana kansanedustaja Sirpa Paatero.

MÄNTSÄLÄ
Vappujuhla Urheilupuistossa klo 13.00 – 15.00. Puhujana piirin puheenjohtaja Anne Karjalainen klo 12.30. Makkaraa, simaa ja munkkeja.

NURMIJÄRVI
Vappujuhla Klaukkalassa klo 13. Puhujana kansanedustaja Antti Lindtman.

PORNAINEN

Vappulounas klo 14.00 Laukkosken työväentalolla. Puhujana piirin puheenjohtaja Anne Karjalainen.

PORVOO

Kunniakäynti vakaumuksensa puolesta kaatuneiden haudalla klo 9. Vappumarssi lähtee klo 10.40 Kaupungintalon takaa. Vappujuhla Porvoon Kaupunginpuistossa klo 11.00, puhujana AKT:n puheenjohtaja Marko Piirainen. Kahvia, ilmapalloja, kasvomaalausta, pomppulinna ja esityksiä.

RAASEPORI
Kunniakäynnit punaisten haudoilla: Karjaa klo 10.00 puhujana Nina Wessberg, Pohja klo 10.00 puhujana Daniel Nyman (vas.), Tammisaari klo 12, puhujana Nina Wessberg. Tammisaaren tilaisuuden jälkeen vappulounas Piazzalla.

TUUSULA
Hyrylän Torpalla pihajuhla klo 12.30, puhujana eurovaaliehdokas Kimmo Kiljunen klo 13 ja kansanedustaja Merja Kuusisto.

VANTAA
Käynti vakaumuksensa puolesta kaatuneiden muistomerkillä Hiekkaharjussa klo 9.00.

Hakunilassa Skormarsin torpalla klo 11, juhlapuhe piirin puheenjohtaja Anne Karjalainen.

Korson vappujuhla Korson torilla, alkaen klo 16, juhlapuhe johtaja Matti Tukiainen ja vapputervehdykset eurovaaliehdokkaat Nasima Razmyar ja Kimmo Kiljunen.

Koivukylän vappubrunssi klo 10.00  Nettikahvila Kafnettissa, puhujana kansanedustaja Antti Lindtman.

Tikkurilan vappubrunssi Tiksolla klo 11- 13 ja vappujuhla Tikkuraitilla klo 14, puhujana eurovaaliehdokas Kimmo Kiljunen.

 

VIHTI

Vappujuhla Nummelan torilla klo 11.15, puhujana puoluesihteeri Reijo Paananen.

Nummelan TY ELO ry:n vappujuhla 1.5 klo 18 osoitteessa Pisteenkaari 3 03100 Nummela, puhujana eurovaaliehdokas Nasima Razmyar.