Ajankohtaista

SDPshared video on Instagram

Iso joukko ammattiin opiskelevia nuoria kokoontui tänään Helsingissä osoittamaan mieltään hallituksen koulutusleikkauksia vastaan. Ammatillisen koulutuksen leikkaukset ovat johtaneet muun muassa opetustuntien ja aloituspaikkojen vähentämiseen. Nuorten viesti kaikui selvästi ja kauas: ei koulutuksen alasajolle - arvostusta amiksille! @joonarasanen @nakkalajarvi #taisteluopetuksesta #taisteluamisopetuksesta #amistenasialla #amikset #ammattilainen #koulutus #koulutusleikkaukset #tulevaisuus #osaaminen #suomisosialidemokraatit

Sosialidemokraatit SDPshared video on Facebook

Iso joukko ammattiin opiskelevia nuoria kokoontui tänään Helsingissä osoittamaan mieltään hallituksen koulutusleikkauksia vastaan. Ammatillisen koulutuksen leikkaukset ovat johtaneet muun muassa opetustuntien ja aloituspaikkojen vähentämiseen. Nuorten viesti kaikui selvästi ja kauas: ei koulutuksen alasajolle - arvostusta amiksille!Sosialidemokraatit SDP

sirpa paateroshared tweet on Twitter

Energia-ja ilmastopolitiikassa pitäisi siirtää tavoite ja keskustelu kiertotalouteen jossa osana on puun sivuvirtojen ja kierrätyksen käyttö

Sosialidemokraatit SDPshared link on Facebook

- Vesien tilan paranemisella olisi suuri merkitys matkailun ja kalastuksen sekä muun virkistystoiminnan lisääntymiseksi. Nyt olisikin pohdittava, että käynnistäisimme 100-vuotiaan Suomen kunniaksi järvien puhdistustalkoot, ehdottaa SDP:n kansanedustaja Sirpa Paatero.Sosialidemokraatit SDP

Sosialidemokraatit SDPshared link on Facebook

Suomalaiset kahteen kastiin postin jakelussa? - Ei kiitos! Liikenne- ja viestintävaliokunnan SDP:n kansanedustajat Katja Taimela, Suna Kymäläinen ja Satu Taavitsainen esittävät hylättäväksi hallituksen ajamaa postilakia. Me emme hyväksy kansalaisten eriarvoista kohtelua. Hallituspuolueet jakavat kansan kahteen kastiin, toisille posti viitenä päivänä ja toisille kolmena päivänä viikossa.Sosialidemokraatit SDP

Joona Räsänenshared tweet on Twitter

Eikö todella alkoholilaista saa kompromissia? Jättää valmistustaparajoitteen ja nostaa prosenttirajaa. Koko hanketta ei kannata haudata.

Ilkka Kantolashared tweet on Twitter

Sivistysvaliokunta kuulee Japanin demokrafiahaasteesta. Hedelmällisyysluku vuonna 2005 1.26. Avioitumattomuus nousussa. Syynä pienet palkat.

Maria Guzeninashared image on Instagram

Espoon valtuuston tämän vaalikauden viimeisen kokouksen kunniaksi viimeinen yhteiskuva valtuuston puheenjohtajistona. Kiitos hyvästä yhteistyöstä Sirpa ja Marika!maria_guzenina

Eero Heinäluomashared tweet on Twitter

Terrori-isku lasten-nuorten konserttiin kertoo poikkeuksellisesta julmuudesta ja elämästä vieraantumisesta. Ajatukset uhreissa ja omaisissa.

Piirihallitus vuodelle 2016 ja piirikokouksen julkilausuma

Ajankohtaista 17:10

Uudenmaan Sosialidemokraattien piirikokous pidettiin lauantaina 7.11.2015 Vantaan kaupungintalolla. Piirikokous käsitteli sääntömääräiset asiat, valitsi piirihallituksen jäsenet vuodelle 2016 ja päätti julkilausumasta.

PIIRIKOKOUKSEN JULKILAUSUMA

Hallituksen tempoilu uhkaa Uudenmaan kehitystä

Uudenmaan maakunnan kehittämisen periaatteet ovat pitkään olleet asuinrakentamisen tiivistäminen ja toimiva joukkoliikenne, jonka tärkeimpänä edellytyksenä ovat toimiva raideliikenne sekä riittävän isot asuinalueet. Monissa Uudenmaan kunnissa kaavoituslinjaukset ovat noudattaneet näitä periaatteita. Nyt Sipilän hallituksen toimet ovat viemässä pohjan kuntien kaavoituspolitiikalta.

Hallitus on tähän mennessä kaatanut metropolihallinnon, päättänyt lakkauttaa Y-junan ja on lisäksi purkanut Pisararadan rahoituksen. Pisararadan rakentamisella olisi ollut Uudellemaalle erittäin hyviä, taloutta piristäviä vaikutuksia. Hallitus on kuitenkin päättänyt käyttää Pisararataan kehyksessä varatut 330 miljoonaa euroa kärkihankkeisiinsa. Kärkihankkeiden jaossa Uusimaa jäi nuolemaan näppejään. Hallituksen liikenneinvestoinnit on Pasilan ratapihaa lukuun ottamatta suunnattu muihin maakuntiin.

Uudenmaan kasvu jatkuu kovilla luvuilla. Pelkästään Espoossa suunnilleen viidellä ja Vantaalla kolmella tuhannella asukkaalla vuosittain. Asuntoja tarvitaan reilusti lisää. Asuntoalueiden sekä liikenneratkaisujen tulee olla työssäkäynnin ja asioinnin kannalta toimivia ja vetovoimaisia, korostaa Uudenmaan Sosialidemokraattien piirikokous.

Sipilän hallitus ei ymmärrä Uuttamaata tai alueen kehittämisen tärkeyttä. Uudellamaalla on merkittävä rooli koko maan kansantaloudessa ja työllisyydessä.  Hallituksen politiikan painopiste on muissa maakunnissa ja se on päättänyt tehdä kepulaista valtapolitiikkaa.

Työmarkkinoiden toimivuus edellyttää sujuvia joukkoliikenneyhteyksiä työssäkäyntialueelta keskeisiin työpaikkakeskittymiin, ja elinkeinoelämä tarvitsee luotettavat ja toimintavarmat yhteydet kuljetuksilleen. Näihin satsaamisen sijaan hallitus on päättänyt esimerkiksi lakkauttaa Länsi-Uudenmaan elinvoimaisuudelle merkittävän Y-junan. Tällaisten päätösten sijaan pitäisi kiirehtiä esimerkiksi Hanko-Hyvinkää radan sähköistystä.

Uudenmaan Sosialidemokraattien huoleen hallituksen tempoilevasta liikennepolitiikasta ovat yhtyneet myös Suomen maakuntajohtajat. Maakuntajohtajat tiedottivat kuluvan viikon torstaina yhdessä, että ovat huolissaan Sipilän hallituksen pitkäjänteisyyden puutteesta koskien suuria, tarpeellisia liikenneinvestointeja. Mikäli kansallista näkemystä lähivuosien isoista liikennehankkeista ei synny, menettävät maakunnat mahdollisuuden hyödyntää niihin liittyvää rahoitusta Euroopan unionista.

Piirihallituksen jäseniksi vuodelle 2016 valittiin:

 

Merja Vuori, Espoo

Kimmo Hotulainen, Hanko

 Leila Terkomaa, Vihti

Sofia Nevalainen, Demarinuoret (Loviisa) UUSI

Tarmo Parviainen, Vantaa

Jaana Heiskanen, Vantaa UUSI

Tuija Linna-Pirinen, Hyvinkää

Arto Lindberg, Tuusula UUSI

Risto Lehto, Järvenpää, UUSI

Markus Hammarstöm, Porvoo

Sirpa Komonen, Mäntsälä UUSI

 

Piirin puheenjohtajisto valittiin viime vuonna kaksivuotiskaudelle. Piirin puheenjohtajana jatkaa Anne Karjalainen Keravalta, ja varapuheenjohtajana Sami Lehtonen, Espoosta.

Lisätietoja:

Jenny Suominen

toiminnanjohtaja

Uudenmaan Sosialidemokraatit ry.

Saariniemenkatu 6
00530 Helsinki

http://uusimaa.sdp.fi/

gsm +358 50 491 1401

jenny.suominen@sdp.fi