Ajankohtaista

SDPshared video on Instagram

Iso joukko ammattiin opiskelevia nuoria kokoontui tänään Helsingissä osoittamaan mieltään hallituksen koulutusleikkauksia vastaan. Ammatillisen koulutuksen leikkaukset ovat johtaneet muun muassa opetustuntien ja aloituspaikkojen vähentämiseen. Nuorten viesti kaikui selvästi ja kauas: ei koulutuksen alasajolle - arvostusta amiksille! @joonarasanen @nakkalajarvi #taisteluopetuksesta #taisteluamisopetuksesta #amistenasialla #amikset #ammattilainen #koulutus #koulutusleikkaukset #tulevaisuus #osaaminen #suomisosialidemokraatit

Sosialidemokraatit SDPshared video on Facebook

Iso joukko ammattiin opiskelevia nuoria kokoontui tänään Helsingissä osoittamaan mieltään hallituksen koulutusleikkauksia vastaan. Ammatillisen koulutuksen leikkaukset ovat johtaneet muun muassa opetustuntien ja aloituspaikkojen vähentämiseen. Nuorten viesti kaikui selvästi ja kauas: ei koulutuksen alasajolle - arvostusta amiksille!Sosialidemokraatit SDP

sirpa paateroshared tweet on Twitter

Energia-ja ilmastopolitiikassa pitäisi siirtää tavoite ja keskustelu kiertotalouteen jossa osana on puun sivuvirtojen ja kierrätyksen käyttö

Sosialidemokraatit SDPshared link on Facebook

- Vesien tilan paranemisella olisi suuri merkitys matkailun ja kalastuksen sekä muun virkistystoiminnan lisääntymiseksi. Nyt olisikin pohdittava, että käynnistäisimme 100-vuotiaan Suomen kunniaksi järvien puhdistustalkoot, ehdottaa SDP:n kansanedustaja Sirpa Paatero.Sosialidemokraatit SDP

Sosialidemokraatit SDPshared link on Facebook

Suomalaiset kahteen kastiin postin jakelussa? - Ei kiitos! Liikenne- ja viestintävaliokunnan SDP:n kansanedustajat Katja Taimela, Suna Kymäläinen ja Satu Taavitsainen esittävät hylättäväksi hallituksen ajamaa postilakia. Me emme hyväksy kansalaisten eriarvoista kohtelua. Hallituspuolueet jakavat kansan kahteen kastiin, toisille posti viitenä päivänä ja toisille kolmena päivänä viikossa.Sosialidemokraatit SDP

Joona Räsänenshared tweet on Twitter

Eikö todella alkoholilaista saa kompromissia? Jättää valmistustaparajoitteen ja nostaa prosenttirajaa. Koko hanketta ei kannata haudata.

Ilkka Kantolashared tweet on Twitter

Sivistysvaliokunta kuulee Japanin demokrafiahaasteesta. Hedelmällisyysluku vuonna 2005 1.26. Avioitumattomuus nousussa. Syynä pienet palkat.

Maria Guzeninashared image on Instagram

Espoon valtuuston tämän vaalikauden viimeisen kokouksen kunniaksi viimeinen yhteiskuva valtuuston puheenjohtajistona. Kiitos hyvästä yhteistyöstä Sirpa ja Marika!maria_guzenina

Eero Heinäluomashared tweet on Twitter

Terrori-isku lasten-nuorten konserttiin kertoo poikkeuksellisesta julmuudesta ja elämästä vieraantumisesta. Ajatukset uhreissa ja omaisissa.

Itsenäiset ympäristökeskukset palautettava

Ajankohtaista 10:52

JULKILAUSUMA
17.11.2012

Uudenmaan Sosialidemokraattinen piirikokous vaatii itsenäisten, ympäristöministeriön alaisten ympäristökeskusten palauttamista.

Ympäristöministeriön alueorganisaatiot sulautettiin maakunnallisiin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksiin eli ELY -keskuksiin vuoden 2010 alusta.

Sosialidemokraatit varoittivat Vanhasen II hallitusta siitä, että ELY -keskuksissa ympäristöasiat jäävät elinkeinoelämän vaatimusten jalkoihin ja että ympäristövalvonnan riippumattomuus kärsii. Talvivaaran esimerkki osoittaa sosialidemokraattien huolen olleen aiheellinen.

Piirikokous vaatii ympäristövalvonnan resurssien lisäämistä erityisesti Uudellamaalla, jossa on kaikkein pienin ympäristöosasto käsiteltävien asioiden määrään nähden. Yksittäisen tarkastajan työmäärä on kaksinkertainen muihin alueisiin verrattuna.

Valvonnan puutteet ovat jo näkyvissä: Helsinki-Vantaan lentokentän glykolivalumat, Lokapoikien jätehuoltorikokset, Hangon Viskoteepakin typpipäästörajojen jatkuvat ylittämiset, joka on johtanut Hankoniemen pohjoisten vesistöjen rehevöitymiseen sekä Lohjanharjun pohjavesialueen suolaantuminen.

Missä päin lorahtaa seuraavaksi? Ympäristömme on liian arvokas jätettäväksi vain yritysten omavalvonnan tai kansalaisten aktiivisuuden varaan.

Lisätietoja:

Esko Ranto
puheenjohtaja
Uudenmaan Sosialidemokraatit
gsm 050 537 8653